APROVATS PRESSUPOST I ORDENANCES FISCALS PER AL 2018

Divendres, 24 de novembre de 2017 a les 00:00

L'Ajuntament ha aprovat un pressupost de 4 milions d'euros per a l'any 2018, el que suposa un augment del 5% respecte l'exercici del 2017. 

Les línies mestres per al proper any mantenen la vocació social del pressupost alhora que reflecteixen el compromís amb la sostenibilitat financera tot i projectar inversions més ambicioses que els darrers anys.

Així, a les inversions habituals en actuacions d'arranjament de carrers i camins, de manteniment de la via pública i d'equipaments municipals, s'hi afegeixen partides específiques destinades a la conservació i millora del clavegueram així com a la urbanització del nucli antic. L'acabament de les obres del nou centre de dia ubicat a l'edifici annex a l'escola bressol i dels vestidors del camp de futbol i pavelló també està previst en els comptes per al 2018.

L'adquisició d'un automòbil elèctric per 17.000 euros, d'una moto scooter per 5.000 euros així com l'habilitació d'un punt de càrrega per a vehicles elèctrics al municipi estimat en 6.700 euros completen el capítol de les inversions menys costoses.


Previsió per a camp de futbol de gespa artificial i projecte de nova biblioteca municipal

Les inversions més ambicioses que recull el pressupost per l'ant vinent són el camp de gespa artificial i el projecte d’un nou edifici per acollir la biblioteca municipal.

La inversió en el camp de futbol es preveu en 300.000 euros, i es contempla per al seu finançament una subvenció de la Diputació i un préstec a concertar per la resta. Segons Albert Miralda, alcalde de Sant Salvador de Guardiola, “la bona salut de les finances municipals, amb un endeutament molt baix, ens permet plantejar-se aquesta operació. Es tracta d'una reivindicació històrica de les entitats esportives del municipi que fins al moment era inviable i que permetrà dinamitzar i retenir el planter d'esportistes locals”.

La nova biblioteca municipal, pensada en un primer moment com a un trasllat al pis superior de l'edifici de la Sala, acabarà tenint un local propi. El replanteig de la seva ublicació s'ha degut a aspectes insalvables com la sobrecàrrega de sostre i l'accessibilitat.

Continua la rebaixa en l'IBI i puja la taxa d'escombraries

Pel que fa a les ordenances fiscals, aprovades també a la mateixa sessió plenària, mantenen el criteri de congelació dels darrers anys amb la incorporació de rebaixes i bonificacions en diversos àmbits. L'IBI continua baixant tot i que modera la seva caiguda en un 2% de mitjana.

La novetat per a 2018 és, com es produeix en general a la comarca, un increment de la taxa d'escombraries, que passa de 130 a 138 euros anuals. Els motius d'aquesta alça, que continua generant un dèficit en la prestació del servei, vénen donats per l'augment del cànon de l'abocador i pel trasllat obligatori dels residus a la planta de triatge de Vacarisses. Tot i això, es manté la bonificació del 20% d'aquesta taxa si s'acrediten sis usos de la deixalleria o recollida a domicili de voluminosos i/o fracció vegetal.

Les ordenances fiscals s'han aprovat amb els vots favorables dels grups de CiU, ERC i Fent Feina, i l'abstenció de la CUP. El regidor de Despertem no ha assitit al ple per motius justificats.

El pressupost ha comptat únicament amb els vots favorables de l'equip de govern (CiU), mentre que ERC, CUP i Fent Feina hi han votat en contra.


 

Darrera actualització: 24.11.2017 | 12:07